Breu recordatori de la campanya i el procés de participació

Ara farà un any, que al novembre del 2009 l’Associació de Veïns del Barri Gòtic, el desaparegut Espai Social Magdalenes i alguns comerciants de la zona, varem començar una campanya per a la recuperació d’una plaça per fer veïnatge, i un espai públic per a la ciutadania.

El Manifest: Volem la plaça dels peixos ara, varem recollir més de tres-centes signatures de veïns de l’entorn.

La demanda veïnal va ser recollida pels mitjans de comunicació, també ens varem reunir amb tots els grups polítics de Districte, i a cada audiència pública s’ha anat recordant el tema de la plaça, als successius regidors de Ciutat Vella que hem tingut aquests últims mesos.

Al més de Febrer del 2010, presentem una proposta veïnal amb quatre mesures per a una actuació immediata i un plànol de com podria ser la futura plaça. Restem uns mesos esperant per poder parlar de la proposta amb la Regidora i el cap de Serveis Territorials del Districte, però aquesta reunió no es concreta i finalment, a mitjans de juny, després de sis mesos ens arriba la proposta del Districte.

Des de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, espai de coordinació de les entitats veïnals del districte, ens felicitem d’aquesta decisió en tant que suposa una nova victòria de la mobilització ciutadana.

A mitjans de juny, el districte, convoca a alguns comerciants i entitats veïnals per explicar-nos la proposta i recollir els nostres suggeriments. Cap de les nostres propostes del febrer, es recollida i se’ns mostra una proposta d’urbanització de les dues places on ja no hi hauran motos, i el més important, una zona de joc infantil, molt necessària per al Gòtic. D’altra banda, insistim en les propostes presentades per a un espai públic polivalent que contempli la viabilitat d’activitats veïnals dutes a terme fins ara, com han estat les calçotades populars del Barri Gòtic o el cinema a la fresca dels estius, sense deixar de banda el interès patrimonial de l’aqüeducte romà que allà s’hi troba.

A finals de juliol se’ns torna a convocar per explicar-nos la versió final de la Plaça i finalment es recull una de les propostes que els hi varem fer arribar al més de febrer. La plaça guanyarà uns metres quadrats amb l’enderroc de les restes de la planta baixa de l’edifici, annex al jardí, a la cantonada amb el carrer Capellans. Cap de les altres aportacions es recollida, tot i estar molt contents amb la nova plaça i de l’àrea infantil, estem molt preocupats que el seu disseny impossibiliti activitats de participació veïnal massiva.

Finalment han començat les obres, hem demanat el powerpoint a on s’explica la proposta, però encara no el tenim.

Així dons, us convidem a la castanyada, perquè esdevingui un espai de reflexió de com volem fer que sigui una plaça dels i per als veïns i les veïnes, una plaça que vingui de gust estar-s’hi, una plaça per als ciutadans.

Fins diumenge,

Associació de Veïns del Gòtic , Novembre 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s