VOLEM LA PLAÇA DELS PEIXOS ARA.

Pel dret a la ciutat. La Plaça del Peixos per als ciutadans i les ciutadanes, no per a les motos.

 

La Plaça dels Peixos pateix des de fa molt de temps una situació de provisionalitat que ha portat a la seva degradació. Actualment, és un espai mal il·luminat, sense urbanitzar i sobreocupat per motocicletes que s’amunteguen de forma permanent per tot l’espai, impedint-ne un us ciutadà i fins i tot, sovint, el pas dels vianants. En una situació semblant es troba l’adjacent Plaça d´Isidre Nonell.

 

Els veïns i les veïnes, les entitats i els comerciants del Gòtic considerem que l’àrea que formen ambdues placetes, pot arribar a ser el lloc idòni per situar-hi una zona verda i un parc infantil, resolent en part la manca d’aquest tipus d’espais que pateix la zona i guanyant un espai públic d’alt valor històric, social i cultural per a tota la ciutadania.

 

D’altra banda, tenint en compte que a la plaça és visible un tros important de l’antic aqüeducte romà, i que s’hi estan construïnt diferents equipaments públics (la nova seu de Ca la Dona, una ludoteca,…) aquesta reforma s’haurà d’afrontar abans o després.

 

Els veïns i les veïnes, les entitats i els comerciants d’aquesta zona demanem que aquests canvis no s’endarrereixin innecessàriament i que es desallotji a les motocicletes de la plaça tant bon punt finalitzi la primera fase de les obres en curs (desembre de 2009).

 

Per tot això, demanem a l’administració que prengui de forma inmediata mesures efectives per tal de promoure l’ús veinal d’aquest espai i la seva disponibilitat a partir del proper mes de Gener. D’altra banda, demanem que la planificació definitiva i les reformes de la plaça, es facin de forma participada amb la ciutadania, i que aquests treballs s’iniciïn el més aviat possible.

 

Convidem a tots els veïns i a totes les veïnes a signar aquesta petició per tal de fer-la arribar al Districte de Ciutat Vella. Podeu trobar els fulls de signatures a:

 

Bar Living (Pl. dels peixos)

Espai Social Magdalenes (c/ Magdalenes 13-15)

La massa ( c/ Montsió 12)

Mapu (c/ Magdalenes 6)

Spar (c/Magdalenes 21)

La Cava del Vermut (c/ Magdalenes 6 i 12, c/ Copons 2)

La Titellaire (c/ Amargós 4)

One response to “VOLEM LA PLAÇA DELS PEIXOS ARA.

  1. Hola,
    recolzo la vostra lluita. Si us plau no permeteu que les empreses privades amb col.laboració de l’Ajuntament facin desaparèixer aquesta plaça. El jardí de dalt que es veu era el pati de l’escola on hi vaig estudiar. Dintre hi ha un pou, arbres centenaris i molts records. L’edifici és un palauet medieval molt maco… encare el recordo.

    M’agradaria sumar-me? Què hi puc fer?

    Gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s