Hola! als sotasignants del manifest: volem la plaça dels peixos. Ara.

Benvolgut veí, benvolguda veïna.

La campanya ciutadana per a la recuperació de la plaça de les motos, i de la plaça d’Isidre Nonell, va començar al desembre del 2009, amb una recollida de signatures, que encara està en marxa.

Si per exemple el carrer Comtal és avui peatonal, o al forat de la vergonya disposem d’un equipament comunitari, va ser perquè veïns i veïnes es van trobar, van cooperar i van reivindicar aquestes millores. Volem guanyar un espai important pel barri Gòtic, on comptem amb poques opcions d’espais públics. Un espai necessari per als veïns, per als ciutadans i per a la ciutat.

La nostra proposta l’ hem fet arribar al districte i a tots els grups polítics municipals. És una proposta de mínims, oberta i que ens agradaria comentar i construir amb vosaltres. Perquè la recuperació de l’espai és cosa de tots.

La proposta consisteix en :

  1. Treure les motos de les places per a recuperar el seu ús per als veïns. Canviar la ubicació del bicing a la plaça, per tal de guanyar l’espai de Duran i Bas per a les motos. Convertir aquest en un carrer de doble sentit, per tal d’evitar infraccions.
  2. Mobiliari urbà i arbres a les places, allà on ara només hi ha motos.
  3. L’enderroc del murs del solar abandonat de la cantonada del carrer capellans

Hem creat un bloc on podeu consultar la proposta i les informacions aparegudes en premsa: https://delspeixos.wordpress.com/

L’objectiu és doble. D’una una banda aconseguir que el districte prengui mesures immediates traient les motos que resten. Cal començar a donar petits passos per a recuperar l’espai i no podem esperar a l’ urbanització definitiva lligada amb la finalització d’obres del projecte de Ca la Dona, sense data prevista. Per l’altre, articular una proposta amb la col·laboració dels veïns, exigint un procés el més participatiu possible.

Fins ara hem tingut una resposta positiva. Un compromís públic del Districte de què s’està treballant en una proposta. Estem a l’espera d’una reunió amb la regidora del districte, Sra. Itziar González, i del Sr. Francesc Puigdomènech Director de Serveis Territorials de Ciutat Vella, per conèixer-la.

Així dons, per començar, ens complau molt convidar-vos :

Calçotada Popular del Barri Gòtic,

Diumenge 28 de Març. A partir de les 13:00h.

Lloc : “Plaça dels peixos”/Carrer Duran i Bas.

Una ocasió immillorable per recuperar aquest espai per al ús ciutadà. Una oportunitat per trobar-nos

Es veí qui s’aveïna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s